Over ons

Instructor:

Tim

Tim begon als klein jongetje met een passie voor voetbal. Echter was hij toen nog jong en vond hij vechtsporten niet zo boeiend. Hij stortte al zijn passie in het voetbal en haalde hierin een aardig hoog niveau. Helaas in 2005 raakte hij geblesseerd en is hij daardoor moeten stoppen met voetballen. Die passie voor voetbal is altijd wel blijven hangen, maar ondanks dat is hij gaan zoeken naar een nieuwe sport waar hij die zelfde passie in kon vinden.

Allerlei sporten heeft hij gedaan, na het voetballen is hij gaan fitnessen, hardlopen, zelfs mee gedaan aan de dam tot dam loop. Maar deze sporten waren niet aan hem besteed, hij kon de passie en het plezier er niet in vinden, tot hij per toeval in 2018 Marcel van Dongen leerde kennen. Tim zijn vrouw en dochter waren met de karate school waar hun beide opzaten uitgenodigd bij Marcel voor een clinic. Daar kwamen ze een man tekort en Marcel vroeg Tim om mee te doen.

Dit is Tim zo goed bevallen dat hij eerst een paar proeflessen ging doen bij Marcel om te kijken of het wel echt wat was. Vervolgens is hij daar blijven hangen en heeft hij het 1ste jaar Eskrima en Jeet Kune Do gevolgd waarin hij op kon voor level 1. Dit examen heeft hij laten schieten, omdat de meeste passie en focus lag bij Eskrima.

Tim bleek in Eskrima veel feeling te hebben, waardoor hij de oefenstof best makkelijk oppikt. In het 2de jaar ging het zo goed dat Marcel met Tim in overleg ging om een instructeurs opleiding te volgen voor Eskrima.

Op 15 december 2019 is Tim geslaagd voor zijn instructeurs opleiding Doce Pares Eskrima waarin hij nu al zijn passie in gooit. Naast dat, is Tim ook assistent trainer bij Marcel en Esther bij hun jeugd lessen.

Instructor in opleiding:

 Adriana

Adriana heeft in het verleden diverse sporten gedaan, zoals swinging kids, karate en scouting. Later ook nog stijldansen waarin zij gekomen is tot topklasse 1.

In haar jeugd moest ze destijds stoppen met karate van haar ouders, maar dit heeft ze op latere leeftijd weer herpakt en daarin haar gele band bij karate behaald. In karate heeft zij meerdere certificaten gehaald en een 3e prijs beker.

Na een tijd zocht Adriana iets anders, andere uitdaging. Ook Adriana leerde in 2018 Marcel van Dongen kennen. Tim begon met trainen bij Marcel en Adriana vond het moeilijk om haar passie karate los te laten. Na een paar maanden is Adriana toch gestopt bij karate en heeft ze der uitdaging en nieuwe passie gevonden in Jeet Kune Do en Eskrima. Zoals Tim de feeling heeft in Eskrima is dat bij Adriana bij Jeet Kune Do, omdat daar ook veel raakvlakken van karate in terugkomen. 

Dit jaar is het de bedoeling dat Adriana zich meer gaat ontwikkelen in Jeet Kune Do en daarin een hoger level bereikt en met Marcel in overleg gaat voor een instructeurs opleiding in Jeet Kune Do. Daarnaast blijft zij zich ook ontwikkelen in Eskrima om hierin ook te kunnen assisteren. Naast dat, is Adriana net als Tim ook assistent trainer bij Marcel en Esther bij hun jeugd lessen.

Hoe is D.M.A. dan ontstaan?

Beide hadden dus de passie gevonden voor Eskrima en Jeet Kune Do. Adriana had bij karate al wat ervaring opgedaan met het assisteren van de trainer bij de kids les. Toen Adriana stopte bij karate, merkte ze na een tijdje het gemis van het assisteren bij de kids les van karate. Ze vind het mooi te zien hoe kinderen kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau.  Later tijdens de lessen die Tim en Adriana volgen bij Marcel kwam ter spraken dat het mooi zou zijn als de sport meer bekendheid zou krijgen. Hier gingen we over nadenken. Dit duurde even. Tot de basisschool van hun eigen kinderen nog mensen zochten voor een sport- en speldag. Hierop hebben Tim en Adriana gereageerd en zo kwam van het een, het ander. Zo stonden ze ineens op een sport- en speldag van een basisschool. Dit viel in zeer goede aarde. En ze kregen de vraag of deze sport ook in Boxtel gegeven wordt. Helaas moesten ze mededelen dat dit nog niet het geval was. Wel werden ze direct gevraagd of ze in het nieuwe schooljaar weer een workshop wilde geven tijdens de sport- en speldag. En daar hebben ze 'ja' op geantwoord. Doordat leerlingen van de basisscholen de vraag stelden of deze sport ook in Boxtel gegeven werd en Tim en Adriana de leerlingen helaas teleur moest stellen, gingen ze erover denken om voor zichzelf te beginnen. Dat werd een zoektocht van: hoe doe je dat en wat is daar allemaal voor nodig. Uiteindelijk kon Tim een instructeursopleiding in Eskrima doen bij Marcel. En heeft hij dit met succes afgerond. En daarmee ontstond D.M.A. . Adriana wil er later nog Jeet Kune Do erbij doen, maar wil eerst zelf nog verder ontwikkelen en groeien in Jeet Kune Do.  Met de plannen die Tim en Adriana met D.M.A al hadden werd er meer research gedaan om het daadwerkelijk uit de grond te krijgen. Zo raakte zij, via een bijeenkomst van LinkedIn, in gesprek met een mevrouw. Deze mevrouw noemde een naam van een persoon die hen hierin zou kunnen helpen. En zo kwamen Tim en Adriana uit bij Ranil van Peperstraten van Rawneal Dance Studio. Met Ranil hebben zij meerdere gesprekken gevoerd waarbij zij de gelegenheid kregen om zijn zaal te huren, en zo ontstond er ook een samenwerking. Samen met Ranil en andere dansscholen konden Tim en Adriana aansluiten op de open dag van 5 Januari 2020 en op 7 Januari gaven zei hun eerste les.

Verder blijven Tim en Adriana zich verder ontwikkelen voor D.M.A., tenslotte ben je nooit uitgeleerd.