Eskrima

EskrimaKali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten. Deze kunsten zijn reeds eeuwen geleden ontstaan en hebben zich voortdurend verder ontwikkeld voor hun functie in (stammen-) oorlogen. 

 

Met Eskrima leer je gewapend en ongewapend vechten en jezelf te verdedigen. Eskrima is een Multi-Style systeem dat verwijst naar een verzameling van de verschillende stijlen van Eskrima, Kali en Arnis. Dus het is geen verzameling van afzonderlijke technieken, maar een krijgskunst met een zorgvuldige opbouw. 

Pas wanneer je de techniek met stok onder de knie hebt, leer je hoe je de technieken zonder stok kunt toepassen. (empty-hand)

Je wordt getraind in alle mogelijke aspecten van de moderne zelfverdediging: stok, dubbel stok, mes, stok én mes.

In deze trainingen, wordt als rode draad, gebruik gemaakt van het multi-style systeem uit de organisatie van Doce Pares.

Meer informatie over Doce Pares? klik op de link hieronder.


9 argumenten om voor

Eskrima te kiezen:

1. Techniek komt altijd boven kracht

2. Eskrima is in meerdere martial arts stijlen toe te passen

3. De bewegingen zijn direct, snel en effectief

4. Niet wedstrijd, maar straat gericht

5. Vergroot je zelfvertrouwen en weerbaarheid

6. Gewapend en ongewapend te hanteren

7. Voldoening na elke les

8. Sport voor je plezier, met zelfverdediging als doel

9. De eerste stap naar succes is actie

 

Marcel van Dongen & Tim Nietfeld

De training besteedt veel aandacht aan het werken met enkel stok (olisi), mes, dubbel stok, of een combinatie van stok en mes tegelijkertijd. 

Tijdens je eerste aantal trainingen leer je de basis van verschillende aanvalsmethoden, ontwapeningen, blokken en controles d.m.v. stok én mes.

Deze oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de wapens slechts verlengstukken van de armen zijn kun je deze technieken later ook makkelijker toepassen in een ongewapend gevecht.

De gouden techniek bestaat niet, het enige wat je kunt doen is trainen. Het maakt niet uit of je met of zonder wapen traint. Het principe blijft hetzelfde. Je hebt alleen te maken met verschillende afstanden. Hier kun je gebruik van maken.

Een van de sterkste punten van Eskrima is, dat je het in elke andere martial art kunt integreren, of dat nu karate, judo of aikido is, het maakt niet uit. Eskrima is overal in toe te passen. 

 

Het doel van de training is echter niet alleen fysieke weerbaarheid, maar ook de ontwikkeling van het zelfvertrouwen, fitheid, inzicht, conditie,  stressbestendigheid,  en het bieden van een fijne trainings omgeving en trainen op je eigen niveau en het plezier hierin.

 

Tijdens onze lessen is ook iedereen gelijk en heb je respect voor de leraar en je tegenstanders en help je elkaar waar je kan.

Respect staat daarom bij ons ook hoog in het vaandel.

 


DOCE PARES!

Met trots mogen we zeggen dat wij van DMA hebben mogen aansluiten bij Doce Pares HQ en Doce Pares Netherlands in samenwerking met M.A.T.C.H.
Voor ons is dit een grote eer en voor DMA zal dit nieuwe deuren gaan openen naar nieuwe mogelijkheden binnen de Filipino Martial Arts.

Wij dragen onze dankbaarheid uit naar de vertegenwoordiger van Doce Pares Nederland & WEKAf,.... Marcel van Dongen.